Proactief meedenken over de volgende stap in jouw carrière en het aanbieden van volop opleidingsmogelijkheden. Daarmee maakt Agium als werkgever het verschil, vindt Lucas Verkerk. Hij behaalde zijn master Finance & Investments RSM en runde vervolgens samen met zijn vriendin een bed & breakfast. “Toen ik recent besloot dat ik verder wilde groeien binnen finance, kwam ik bij Agium terecht.”

Detachering is volgens Lucas een goede manier om te kijken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Je werkt namelijk in relatief korte tijd in verschillende functies voor verschillende bedrijven. Lucas koos voor Agium omdat de eerste gesprekken erg prettig verliepen en er direct een concreet voorstel voor een eerste opdracht klaarlag.

Veel van geleerd

Via Agium werkte Lucas begin 2021 twee maanden op de afdeling Logistiek & Finance van Flamingo Flowers als projectleider Brexit. Hier was hij verantwoordelijk voor het op orde maken van de Brexit-documentatie voor het vervoer van planten en bloemen naar het Verenigd Koninkrijk.
“Ik moest voornamelijk efficiency aanbrengen binnen het proces. Eerst werd een document door drie mensen gemaakt en gecontroleerd. Dat kostte al gauw een half uur per document.”
Het viel de collega’s bij Flamingo Flowers op dat hij oplossingsgericht werkt en handig is met Excel. Lucas: “Iedereen vroeg me of ik met hen kon meedenken over oplossingen voor hun problemen. Zowel op het gebied van finance als logistiek en administratie. Zo maakte ik templates, speciale facturen voor boeketten en een koppeling tussen ERP-systeem IFS en Excel.”

De samenwerking met Agium verliep prettig tijdens deze eerste opdracht. “Ik heb veel contact gehad met business manager Sander de Ruijter van Agium om te bepalen wat Flamingo Flowers nodig had. Met de andere Agium-collega’s wisselde ik weer Excel-kennis uit. Daar heb ik veel van geleerd.”

Efficiencyslag

In 2021 werkte Lucas via Agium als Business Administrator bij Schiphol Real Estate. Hij bracht efficiency aan in de eindafrekening servicekosten voor de huurpanden op de luchthaven. “De data hiervoor komt uit veel verschillende programma’s en moest nog bewerkt worden. Dit is aangepakt met power queries. Daarnaast werd de afrekening van de servicekosten in één keer aan het eind van het jaar opgemaakt. Dit is aangepast, ik maakte per kwartaal al een aantal overzichten, zodat de business managers dit tussentijds kunnen doornemen en bij problemen alvast actie kunnen ondernemen.”

Hoeder van P&L

Het afgelopen jaar is Lucas als business controller actief voor Schiphol Media, IT platform commercial & Real Estate. Hier is hij de ‘hoeder van P&L’. Dit houdt in dat hij verantwoordelijk is voor de correctheid van de cijfers. Daarnaast vormt Lucas als sparringpartner de brug tussen business en finance. “Ik heb mijzelf de afgelopen jaren met behulp van Agium blijven ontwikkelen. Bij Schiphol commercial ben ik nu aan de slag als volwaardige finance professional.”

Ook aandacht voor soft skills

Met de mensen van Agium bespreekt Lucas regelmatig hoe hij zich verder kan ontwikkelen. “De opleidingsmogelijkheden zijn uitgebreid en worden echt gestimuleerd. Ik volgde al de soft skills-opleiding Zelfbewust Beïnvloeden. Ook heb ik veel contact met business manager Joost de Vries.

We bespreken in alle openheid mogelijke opdrachten. Agium denkt echt proactief mee over mijn volgende stap. Maar voorlopig blijf ik nog wel via Agium bij Schiphol werken, op verschillende afdelingen. Hierdoor kan ik mij steeds verder inhoudelijk ontwikkelen.”
Ook standaardiseerde Lucas de controle op de bedragen die maandelijks worden gefactureerd. “Per winkelpand gelden er andere afspraken. Ik heb een totaaloverzicht opgesteld met alle bijzonderheden en een template opgemaakt die dit ondervangt.”
De belangrijkste lessen die Lucas uit deze opdrachten heeft getrokken? “Ik heb geleerd hoe je individueel moet werken in een klein team en hoe je met de ene aanpak wel dingen gedaan krijgt en met een andere niet. Inhoudelijk heb ik leren werken met veel nieuwe systemen en inmiddels weet ik ook de verbanden hiertussen te leggen.”
Misschien vraag je je af of detachering ook iets voor jou is? Of ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal voor je klaarliggen wanneer je deze stap zou zetten? Dan horen we graag iets van je! Stuur ons een open sollicitatie en we komen zo snel mogelijk bij je terug voor een (digitale) kop koffie!

Laat je gegevens achter