Wat vind jij écht belangrijk?

Voor mij gaat het vaker om het cv in plaats van het bureau. Al moet ik wel zeggen dat de service van Agium erg prettig was.
Het meedenken, het sturen van de geschikte kandidaten en ook later in het proces waren jullie erg proactief.

Wat vind jij écht belangrijk?

Voor mij gaat het vaker om het cv in plaats van het bureau. Al moet ik wel zeggen dat de service van Agium erg prettig was.
Het meedenken, het sturen van de geschikte kandidaten en ook later in het proces waren jullie erg proactief.
Na een selectie van al deze cv’s hebben we meerdere professionals gesproken. En daaruit is de keuze gevallen op Agium en Senior Finance Professional Daniël. In eerste instantie leek het een klus te worden voor sec een teamleider voor de aansturing van vier assistent controllers, maar toen kwam ook de coronacrisis. Hoe ga je dan iemand inwerken? En hoe stuur je een nieuw en onbekend team als interimmer.
Dit moet natuurlijk dan ook digitaal. Agium en Daniël pakten het goed op en zijn toen digitaal aangehaakt. Gaandeweg zagen we dat we ook andere uitdagingen hadden en niet alleen het vervangen van een teamleider / Business Controller. Dit was begin april.
De publiekelijke geldstroom wordt minder, dus komen er nieuwe uitdagingen. Daar moesten we over nadenken. Variërend van het maken van analyses tot het team zelf naar een hogere volwassenheid brengen. Het team moest meer meedenken met de business, dat waren de punten waar Daniël op heeft ingezet.
De eisen voor de financiële voorspelbaarheid werden hoger. Wat konden we doen met Finance om in Control te blijven? Op een aantal vlakken werd de opdracht voor Daniël een analyse / veranderklus. Een changemanagement klus.
De werkzaamheden werden anders én uitdagender. Daniël heeft goede suggesties gedaan om het te verbeteren. In relatief korte tijd en merendeels online heeft Daniël heel snel verstand gekregen van de business. Hij kan zijn team corrigeren, coachen en van de juiste informatie voorzien. We groeiden samen in de nieuwe uitdagingen!

Daniel, vertel..

Binnen Agium noemen we dit van run naar change gaan. Op basis van analyses de financiële processen en de business optimaliseren
Ik stuur een team van vier assistent controllers aan. Ik ben verantwoordelijk voor de P&C cyclus en de financiële processen. Ik verzorg de bestuurlijke informatievoorziening voor het executive board en de centrale organisatie.
Vanuit een heldere visie op control binnen een publieke organisatie breng ik het control team naar het volgende niveau. De positionering van de control afdeling is aan het veranderen van cijfer afdeling naar business partners.
Wat ook heel leuk is aan Daniël, is dat hij heel nieuwsgierig is, heel benaderbaar en een echte verbinder. Aan de lopende band bleef hij vragen stellen en vroeg dit ook van zijn team, dat ze de (juiste) vragen blijven stellen.
Wat Daniel heeft gecreëerd is een duidelijkere rol opvatting van de assistent controllers. Die heeft hij beter in hun positie gebracht. Onze eigen collega die nu terugkomt, komt gelijk in een warm bad. De overdracht gaat ook goed. Hij neemt haar daar goed in mee en verantwoordelijkheden en klussen gaan langzaam en natuurlijk over naar haar.
Daarnaast heeft Daniël samen met het team stappen gezet op de Finance & Control. Standaard acties en tooling die zijn ingezet, die kunnen onze resultaten beter voorspellen. Een aantal proces verbeteringen. Facturen die je jaarlijks kan doen i.p.v. maandelijks. Dat maakt enorm veel tijd vrij.
Hij heeft ook heel goed geopereerd in de bredere universiteit. Wij zijn namelijk een faculteit. Elke faculteit heeft eigen controllers in dienst. Door zijn bewegingen zijn we hoger op de ICT-agenda gekomen om begrotingstooling te gaan aanschaffen. Wij worden nu zelfs meegenomen in een pilot om de nieuwe tooling te toetsen!
Dat is iets dat je echt moet uitrollen op universitaire schaal en Daniël zorgde meteen voor alignment met andere faculteiten. Hij heeft duidelijk gemaakt dat het maken van die begroting beter moet. Op dit moment heeft iedereen zijn/haar eigen Excel en dat kan nu gelijk getrokken worden. De consolidatie van al deze Excel sheets is tijdrovend en foutgevoelig. Zijn impact was ook bij deze procesverbetering erg aanwezig. Dat heeft hij goed gesignaleerd en heeft medestanders gevonden.
Al met al is mijn ervaring met Agium heel goed. Een heel goede indruk dat Agium scherp selecteert, maar ook inzet op de ontwikkeling. Daniël krijgt bijvoorbeeld ook ruimte om zijn RC af te ronden. Dat is goed werkgeverschap!
Ik ben tevreden.

Be the change!

Olaf Poot

Regiodirecteur Zuid
+31 (0)6 5466 3962