Tu Huan Trinh is sinds 2018 Vrije Vogel alias werkondernemer bij Agium! Hij is een ervaren, allround financial die in zijn werk niet veel aan het toeval over laat en goed grip op zaken houdt. Hij is een man die zich degelijk voorbereid op de uit te voeren taken door zich in te lezen en met mensen in zijn opdrachtomgeving te praten. Aan de hand van zijn inventarisatie stelt Tu Huan zijn plan van aanpak op. Gestaag werkt hij naar het einddoel toe waarbij hij de voortgang strak bewaakt maar ook graag met mensen mag ‘sparren’ en om feedback vraagt. Tu Huan zorgt voor goede afhechting van de opdracht en gaat met plezier in op vervolgvragen. Echt tevreden is Tu Huan als hij met zijn bijdragen en het opgeleverde werk structureel een probleem heeft opgelost.

In gesprek met Tu Huan Trinh over zijn persoonlijke én werkinhoudelijke beweegredenen.

Hoe manage jij je talent?

Door, als de situatie zich voordoet, uitdagingen aan te gaan. Vaak wordt de uitdaging iedere keer groter waardoor mijn vaardigheden op de verschillende terreinen ook ontwikkelen.

Wat inspireert je?

Mijn vak vind ik fascinerend. Er zitten zoveel facetten aan die vanuit de praktijk anders worden uitgevoerd dan aan universiteiten wordt gedoceerd. Ook krijg ik veel energie door het contact met anderen, zoals gezamenlijk een complexe puzzel oplossen. Mijn ervaring is dat ik anderen kan aanvullen en dat anderen mij op hun beurt ook aanvullen, waarmee taken weer net iets sneller en gemakkelijker tot een goed einde worden gebracht. Privé laat ik me inspireren door smaakcombinaties van diverse chef-koks, waarvan mijn oma er één is!
Tu Huan Trinh

Hoe zie jij Agium als organisatie? En wat is jouw rol hierin?

Agium is een succesvolle organisatie met ambitieuze professionals die in staat zijn om het verschil te maken bij verschillende bedrijven. Het onderscheidt zich van andere financieel detacheerders doordat alle professionals - dus ook de werkondernemers - zich echt identificeren met de bedrijfscultuur en de merkwaarden.

Agium koestert talent en biedt iedere Agium’er de mogelijkheid om hun ambities waar te maken. Hiermee wordt ook rekening gehouden bij het plaatsen van een professional. Ik ben één van die professionals maar gezien mijn opgebouwde kennis en ervaring inmiddels meer een specialist.

Waar staat Agium in 2022?

In de markt zullen werkgevers Agium altijd ervaren als een deskundige organisatie met talentvolle professionals. Het merk Agium zal bekender zijn voor werkgevers en werknemers, mede als gevolg van het ambassadeurschap door de Agium professionals. Het is een financieel gezonde organisatie die tegen een stootje kan en Agium heeft een professionele staf die het mogelijk maakt om een flinke groei van professionals aan te kunnen in 2022. Ondanks die groei zal de band tussen Agium en alle professionals uniek zijn.

Wat zijn de laatste trends binnen jouw vakgebied?

obotisering, Agile werken en Value/Business Case Tracking. Niet de laatste trend maar wel belangrijk zijn Forecasting en Business Case Evaluation. Daarnaast heeft het bedrijf waar ik momenteel werkzaam ben ambities op het gebied van Rolling Forecast losgelaten.

Hoe zou je het dna van Agium omschrijven?

Het Agium-dna bestaat voor mij uit een aantal elementen. Allereerst is het een club van professionals en een organisatie waar deskundige talenten zich thuis voelen. Ze worden individueel begeleid om hun ambities waar te maken. Daarnaast zorgt de afdeling Account Management binnen Agium voor de juiste matches tussen bedrijven en professionals. Hierdoor kan waarde worden toegevoegd en kan de ambitie van de professional tot uiting komen.

Recruitment zorgt ervoor dat er vaardige professionals worden binnengehaald die vervolgens worden begeleid door ambitiemanagers. Aan de achterkant worden de professionals ontzorgt van administratieve rompslomp. Hierdoor kan de professional zich volledig richten op zijn/haar opdracht. Last but not least heb je natuurlijk ook nog staf en directie die alles in goede banen leiden. Een compacte club waar iedere finance professional tot zijn/haar recht komt.

Wat biedt Agium jou?

Hét platform om uiteenlopende opdrachten te doen bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast word ik ondersteund in mijn professionele ambitie en word ik geholpen om het ondernemerschap vorm te geven - het Trusted Advisor programma helpt hierbij enorm! Bovendien faciliteert Agium het sparren met mijn collega-werkondernemers.

Waar ben je trots op als werkondernemer van Agium?

Het merk en de professionals waarmee in werk, in het bijzonder de deskundigheid en de enorme drive bij iedereen die ik tot nu toe heb ontmoet. Zowel Agium als alle ondernemende finance professionals streven ernaar om zich vanuit persoonlijke groei professioneel te ontwikkelen. Dit klinkt misschien wat zweverig maar ik merk dat als ik mijzelf ontwikkel, ik tegelijkertijd van toegevoegde waarde ben voor mijn opdrachtgever.

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Prima. Al moet ik voor mijzelf nog wel het een en ander op een rijtje zetten. Agium heeft een programma dat je in elke fase van het professionalschap ondersteunt in de vorm van maatwerk. Binnen deze ontwikkellijnen plan je samen met een ambitiemanager je jaarontwikkeling.

Hoe zou je de sfeer binnen Agium omschrijven?

Ambitieus, creatief en innovatief.

Waarin is Agium onderscheidend?

Het model van werkondernemerschap. Dit geeft voor mij als senior professional de mogelijkheid om met een bepaalde autonomie te opereren. Eigenlijk een hybride model van het zzp-schap en vast dienstverband. De risico’s deel je samen en de extra opbrengsten ook. Agium faciliteert en ik kan terugvallen op business managers, opleidingen, trainingen en een community van gelijkgestemden. Zo vrij als een vogel dus!