Registercontroller Mark van Wichen helpt diverse opdrachtgevers door hen vanuit zijn rol strategisch-tactisch te adviseren. Hij is ondernemend en leergierig. “Ik vind het belangrijk om mezelf continu te ontwikkelen.”
Mark van Wichen is sinds 2019 ‘werkondernemer’. Dat betekent dat hij de vrijheid heeft om eigen opdrachten te regelen en daarmee extra te verdienen, terwijl Agium hem zekerheid en ondersteuning biedt.

“Detachering is anders dan werken in loondienst: je moet steeds je weg vinden in een nieuwe organisatie”, vertelt hij. "Dat past goed bij mij, want zo blijf ik mezelf constant ontwikkelen. Bovendien kan ik me als gedetacheerde makkelijker objectief en onafhankelijk opstellen." Niet onbelangrijk binnen zijn rol.

Kijken als buitenstaander

Als registercontroller denkt Mark mee over de financiële structuur van allerlei bedrijven en zijn baan ziet er dus elke keer anders uit. “Iedere directie worstelt met andere vragen”, legt hij uit.

“De ervaring die ik opdoe bij andere werkgevers komt iedere keer weer goed van pas bij nieuwe opdrachtgevers. Ik kijk meer als een buitenstaander met veel ervaringen naar de situatie en kom op die manier steeds met originele oplossingen.”
Mark van Wichen
Zijn vorige opdracht was voor verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden. Hij begon daar als teamleider en toen hij het bedrijf eenmaal had leren kennen, ging hij volop aan de slag met verandermanagement. Denk aan het programma 'Better, Faster, Cheaper' en de reorganisatie van twee afdelingen: het Cost Reporting Center en Management Reporting. Mark: “Dat ik van buitenaf kom versterkte hun vertrouwen in mijn advies over financiële beslissingen.”

Werken in een unieke sector

Op dit moment werkt Mark voor Vanderlande, een bedrijf uit het Brabantse Veghel dat marktleider is in zijn sector. “Vanderlande levert bijvoorbeeld bagage-afhandelingssystemen voor vliegvelden, sorteersystemen voor pakketten en automatische magazijnen”, vertelt Mark. Hij had nooit gedacht dat hij voor zo’n bedrijf zou werken. “Het is een unieke sector, totaal anders dan mijn vorige opdrachtgevers. En tegelijkertijd zijn er binnen het werkveld finance veel overeenkomsten tussen sectoren.”

Ambitiemanager en opleidingsbudget

Detachering via Agium past goed bij de leergierige financiële professional. “Ik vind het belangrijk om mezelf continu ontwikkelen. Na een paar jaar in loondienst bij ING was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Op aanraden van een oud-collega ben ik koffie gaan drinken bij Agium.” Vooral de focus op talentontwikkeling sprak Mark aan. “Ik heb een opleidingsbudget en een eigen ambitiemanager. Hij helpt me om een pad uit te stippelen en mezelf constant uit te dagen.”
Daarnaast heeft Mark als registercontroller de verplichting om ieder jaar veertig uur studie te volgen. Zo houdt hij zijn kennis op peil. Ook volgt hij cursussen en trainingen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. “Op dit moment werk ik aan mijn soft skills”, zegt hij.

Belangrijk, aangezien Mark zich veelvuldig met changevraagstukken bezighoudt. “In dat kader ben ik in november begonnen aan een opleiding Financial Leadership aan de Nyenrode Business Universiteit. Dat gaat zeker van pas komen, want ik wil aan de slag bij steeds grotere en complexere organisaties."

Ben jij ook ambitieus en word je enthousiast van een dynamische werkervaring met meerdere opdrachten op jaarbasis? Dan komen wij graag met je in contact. Vertel ons over jouw ambities en kwaliteiten in een open sollicitatie.