Positieve verandering door kennisdeling

Agium creëert sinds 2002 waardevolle impact door effectieve verbindingen aan te gaan met ambitieuze opdrachtgevers en gedreven finance professionals. Dit doen we ook door kennis te delen. De Agium Kennisbank opent je ogen en zorgt ervoor dat jij een succes maakt van de veranderingen waarmee je wordt geconfronteerd.
Agium levert en ontwikkelt menselijk kapitaal in finance. Wij begrijpen dat jij je talent, vitaliteit en vermogen wil inzetten om iets waardevols achter te laten. Ben jij een echte Agium’er? Be the change!
Laat je inspireren door onze relevante blogs, whitepapers, nieuws en medewerkersverhalen.

Altijd op zoek naar bijzonder talent. Ontmoet onze ambitiemanagers

Agium typeert zichzelf als ‘ontwikkelbedrijf’. Dat houdt in dat we continu investeren in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk gebied.

Als financial publieke sector zet jij jouw maatschappelijke drijfveren om in daden

Als finance professional bepaal jij hoe men efficiënt en effectief publieke gelden inzet. Leon Versluijs, Ambitie Manager bij Agium Public Finance by ANG, over het uitdagende karakter van de publieke sector.

Vijf redenen om voor financiële detachering te kiezen

Detachering heeft als werkvorm ontzettend veel te bieden voor de finance professional. Marc van der Schee, Talent & Business Consultant bij Agium, benoemt vijf redenen om te kiezen voor financiële detachering.

De belangrijkste vaardigheden voor de startende financial

Zeker aan het begin van je finance loopbaan valt er nog ontzettend veel te leren. Met deze vaardigheden als startende financial, maak je de start van je financiële carrière een succes.

Als financial publieke sector zet jij jouw maatschappelijke drijfveren om in daden

Voor jonge en ambitieuze financials liggen er prachtige uitdagingen te wachten binnen de publieke sector. Roelof Kwant, Recruiter en Ambitie Manager bij APF over hoe jij maatschappelijke impact kan maken.

Met een bijbaan in finance geef je je carrière een kickstart

Als hbo- of wo-student kun je het financiële werkveld al leren kennen voordat je bent afgestudeerd. Je kunt aan de slag bij toonaangevende organisaties binnen finance en verdient een uitstekend salaris.

In gesprek met Oscar Schyns over zijn opdrachten, groei en ambities in RPA

Vlak na zijn studie econometrie was Oscar Schyns op zoek naar een baan als Process Automation (RPA) developer. Nu drie jaar later, stuurt hij bij verschillende bedrijven RPA projecten aan.

“Ik ben enorm gegroeid in deze opdracht. Als trainee maak je meteen verschil.”

Finance Trainee Frank Geng werkt via Agium in allerlei verschillende rollen. In korte tijd leert hij veel over zijn vakgebied, leiderschap én over zichzelf. “Als je af en toe 'nee' kunt zeggen, sta je sterker.”

''In gesprekken met mijn manager werden mijn ambities duidelijk.''

Bij Agium ontdekt senior financial Iris Vroegindeweij wat ze écht leuk vindt. “Ik vind het fijn als ik dicht bij het vuur zit, zodat ik bedrijven en managers kan helpen om de juiste beslissingen te nemen.”

Wie lang twijfelt, kiest niet altijd het beste. In gesprek met onze finance trainees.

Twijfelen over je volgende stap na je finance opleiding is heel normaal. Wij vroegen een aantal trainees over de meest voorkomende twijfels die ze hebben tijdens het afronden van hun studie.

"Bij Agium lag direct een concreet voorstel voor een opdracht klaar."

Proactief meedenken over de volgende stap in jouw carrière en het aanbieden van volop opleidingsmogelijkheden. Daarmee maakt Agium als werkgever het verschil, vindt Lucas Verkerk.

“Vanwege de afwisseling heb ik mijn hart verloren aan de interim-wereld.”

Na een tienjarige carrière als accountant, werkt Kitty Veenema nu alweer bijna tien jaar als interim financial. Toen de coronapandemie de kop opstak, ging Kitty bij Agium aan de slag als werkondernemer.

''Je wordt hier echt gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen.''

Haar behoefte aan uitdaging en variërende werkzaamheden vormden de belangrijkste redenen dat Michelle in september 2020 bij Agium aan de slag ging als Young Agium Professional.

'Zodra ik uitgeleerd ben, is het tijd voor de volgende opdracht'

Irfaan (26) werkt bij Shell, maar zat hiervoor bij Total Exotics. Hij leerde eerst het bedrijf goed kennen, nu is hij druk met verander- en verbetertrajecten. “Als je vriendelijk en direct bent, krijg je veel gedaan.”

"Bij Agium kun je je eigen carrièrepad creëren en bewandelen.”

Saloemèh Sadegein (37) is een senior professional die precies weet wat ze wil. ”Als Agium’er zie ik mezelf niet als een werknemer, maar meer als ondernemer. En zo worden we ook behandeld.”

Finance transformation bestaat niet. Het draait om Continuous Improvement.

Vele CFO’s en consultants voorspelden hoe de financiële functie zou transformeren. 15 jaar later praten we er nog steeds over. “Is finance nu getransformeerd of worden we meegezogen in iets wat helemaal niet kan?"

Op een vernieuwende wijze naar businesscases kijken: de cruciale rol van de CFO

Veel organisaties worstelen met manieren om de business value helder te definiëren en formuleren. Een goed uitgewerkte businesscase biedt uitkomst, waarbij de CFO een cruciale rol vervult.

De financial van de toekomst vorm je niet langs een meetlat, maar zet je centraal

Het bedrijfsleven ziet finance professionals vandaag de dag als supermannen en -vrouwen, die vaardigheden en kennisgebieden vereenzelvigen die mijlenver uit elkaar liggen.

De talentvolle moderne financial is wendbaar en daarmee fit for purpose

We leven in een kennismaatschappij, waarbinnen data een steeds belangrijkere rol spelen. Wil je als financial fit for purpose zijn en waarde toe blijven voegen aan je organisatie, dan is wendbaarheid cruciaal.

De resultaten zijn binnen: Finance moet luisteren en leren

Elk jaar publiceert Finance on a Mission een rapport over de geboekte vooruitgang en de uitdagingen in finance. Het rapport van dit jaar is mede opgesteld door Agium. Een gesprek met Robbert van Adrichem.

Exclusieve samenwerking Agium & The Hague Executive Campus

Ambieer jij een carrière als Project Controller? Door de exclusieve samenwerking met THEC biedt Agium jou een tweejarig en volledig geaccrediteerd -in company- Post-HBO programma.

Klantgedreven financials: jullie ontwikkelkansen zijn mijn voornaamste drijfveer

Recent schoof Agium oprichter Robbert van Adrichem aan bij de digitale voorjaarssessie van Finance on Mission, waarbij de menselijke maat binnen finance centraal stond. Lees wat hem vooral is bijgebleven.

Lean in Finance: de Financial Controller net zo belangrijk als de Business Controller

De Financial Controller kan qua aanzien nog wel wat terrein winnen, want diens finance-expertise ervoor zorgt dat het leiderschap van organisaties altijd in staat is om op veranderingen in te spelen.

De verschillen tussen een Business- en Financial Controller

Ondanks de overeenkomsten in hun focus op cijfers, verschillen de financial en business controller sterk in waartoe de cijfers worden aangewend. Ontdek hier de verschillen tussen beide functies.

"Kennis moet beklijven: kennis zonder kunde is niet zoveel waard."

Robbert en Stephan vormen inmiddels twee decennia lang de ‘dubbele vlam’ van hun Agium. Hoe is dat zo gekomen? Welke ontwikkelingen zien ze in hun vak? En welke adviezen hebben ze voor young financials?

De belangrijkste eigenschappen van een finance business partner

We stelden finance professionals de volgende vraag: "wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van een succesvolle finance business partner?" Lees hier de resultaten.

Anne de Graaf over de samenwerking tussen Erasmus University en Agium

Agium nam de partnerrol voor Anne van de Graaf en haar team van de Rotterdam School of Managemen in om een toekomstbestendige organisatie te creëren in een continu veranderende markt.

Blik terug op onze seminar 'Be The Change' met Ben Tiggelaar

Waarom is veranderen zo moeilijk? Exclusief voor relaties van Agium organiseerden wij het seminar ‘Be the change’ met Ben Tiggelaar, expert op het gebied van leiderschap en verandering.

Uitslag LinkedIn poll: wat vinden Finance Professionals belangrijk?

Agium spreekt continu financials die actief of latent oriënterend zijn. Wij vroegen finance professionals waar zij de meeste waarde aan hechten. Bekijk de resultaten én hoe dit betrekking heeft op Agium.

Kies jij voor een generalist of specialist? Vind een geschikte financial voor jouw team!

De toekomst in finance is aan de generalist, zeker in een tijd van technologische verandering, snelle marktveranderingen en de dreiging van een economische crisis. Of toch niet?

5 carrièretips voor controllers om kansen te zien én te benutten

Het begint allemaal bij de vraag of je het echt wilt. De top is per definitie immers niet voor iedereen weggelegd. Het vergt namelijk inzet en ambitie. Dan volgt vraag twee: hoe pak je zoiets als financial aan?

Als je je samen ergens voor inzet, ben je veerkrachtig en wendbaar als een Gazelle

Gisteren vroeg iemand aan of de zesde FD Gazelle Award nog bijzonder voelt en wat de relevantie is van deze onderscheiding. Agium oprichters Robbert en Stephan geven antwoord.

De toekomst van ons werk: digitalisering, automatisering en robotisering

Robotisering met behulp van RPA software zorgt voor een enorme versnelling van werkprocessen. Digitalisering als krachtmeting tussen mens en machine: bedreiging of toch ook een kans?

'You are not lost, you are here. Ik ga op reis en neem mee... mijn talent'

Waar sta je over drie, vijf of zelfs tien jaar? Eigenlijk is het te vergelijken met een ontdekkingsreis. Er is namelijk geen einddoel, maar alleen een ontdekking van je eigen talent.

Gedeelde lusten en gedeelde lasten: René Preenen over het werkondernemerschap

Als zzp’er kan het je financieel mee zitten, maar kun je ook maanden zonder inkomen zitten. Als werkondernemers verzekert Agium je in mindere tijden van een basissalaris en je sociale voorzieningen.

"Als buitenstaander kan ik onafhankelijk meedenken met directies"

Als registercontroller denkt Mark mee over de financiële structuur van allerlei bedrijven en ziet zijn baan er elke keer anders uit. “De ervaring die ik opdoe komt steeds weer goed van pas bij nieuwe opdrachtgevers.”

Een hybride versie van het zzp-schap en vast dienstverband

Agium biedt hét platform om uiteenlopende opdrachten te doen bij verschillende opdrachtgevers. Ook word je ondersteund in jouw professionele ambitie en het ondernemerschap.

Met drie tips van ad-hoc klusjes klaren naar Continuous Improvement

Het is een beetje het kip-en-ei-probleem: organisaties willen wel continu verbeteren, maar de bestaande, vaak verouderde, werkwijzen en systemen maken dit onmogelijk. Hier drie tips.

Wat is er mogelijk met jouw competenties? Welke organisaties passen bij jou? Ambieer jij een carrière binnen een vaste omgeving of hecht je meer waarde aan dynamische omgeving met meerdere opdrachten op jaarbasis?
Vanuit Agium adviseren wij jou persoonlijk en bieden we uiteenlopende loopbaanmogelijkheden binnen Finance.

Laat je gegevens achter