Positieve verandering door kennisdeling

Agium creëert sinds 2002 waardevolle impact door effectieve verbindingen aan te gaan met ambitieuze opdrachtgevers en gedreven finance professionals. Dit doen we ook door kennis te delen. De Agium Kennisbank opent je ogen en zorgt ervoor dat jij een succes maakt van de veranderingen waarmee je wordt geconfronteerd.
Agium levert en ontwikkelt menselijk kapitaal in finance. Wij begrijpen dat jij je talent, vitaliteit en vermogen wil inzetten om iets waardevols achter te laten. Ben jij een echte Agium’er? Be the change!
Laat je inspireren door onze relevante blogs, whitepapers, nieuws en medewerkersverhalen.

Als financial binnen de publieke sector zet jij jouw maatschappelijke drijfveren om in daden.

Voor jonge en ambitieuze financials liggen er prachtige uitdagingen te wachten binnen de publieke sector. Als finance professional bepaal jij hoe men efficiënt en effectief publieke gelden inzet.

Vijf redenen om voor financiële detachering te kiezen

Detachering is iets totaal anders dan op uitzendbasis ergens aan de slag gaan. En heeft als werkvorm ontzettend veel te bieden voor de finance professional. Opdrachten op plekken waar je op eigen houtje wellicht nooit terecht zou komen, en een ontzettend steile leercurve bijvoorbeeld. Marc van der Schee, Talent & Business Consultant bij Agium, benoemt vijf redenen om te kiezen voor financiële detachering.

De belangrijkste vaardigheden voor de startende financial

Zeker aan het begin van je loopbaan in finance valt er nog ontzettend veel te leren. Je hoeft dus nog niet alles te weten of te kunnen. Maar er zijn wel verschillende vaardigheden waar je als startende financial over moet beschikken, wil je van de start van je financiële carrière een succes maken. Welke vaardigheden dit zijn? Daar vertellen Nina Esmeijer en Marc van der Schee, beiden Talent & Business Consultant bij Agium, je meer over.

Als financial binnen de publieke sector zet jij jouw maatschappelijke drijfveren om in daden

Voor jonge en ambitieuze financials liggen er prachtige uitdagingen te wachten binnen de publieke sector. Als finance professional bepaal jij hoe men efficiënt en effectief publieke gelden inzet. Binnen een domein dat steeds verder verjongt, kun jij maatschappelijke impact maken. Roelof Kwant, Recruiter en Ambitie Manager bij Agium Public Finance (APF) powered by ANG, gaat in op het uitdagende karakter van de publieke sector

Met een bijbaan in finance geef je je carrière een kickstart

Als hbo- of wo-student kun je het financiële werkveld al leren kennen voordat je bent afgestudeerd. Met een bijbaan in finance bezorg je je carrière direct een kickstart. Je kunt aan de slag bij toonaangevende organisaties binnen de financiële sector en verdient een uitstekend salaris. Shannon Houweling en Roberto van Beek vertellen je graag meer over een bijbaan in finance.

Ik kreeg de kans om mij snel te ontwikkelen op RPA

Vlak na zijn studie econometrie kwam Oscar Schyns in contact met Agium Digital. Hij was op zoek naar een baan als Robotic Process Automation (RPA) developer. Nu drie jaar later, stuurt hij bij verschillende bedrijven RPA projecten aan. In dit artikel vertelt Oscar over zijn opdrachten, groei en ambities.

“Als trainee maak je meteen het verschil”

Business control, data of IT? Finance Trainee Frank Geng (24) werkt via Agium in allerlei verschillende rollen. In korte tijd leert hij veel over zijn vakgebied, leiderschap én over zichzelf. “Als je af en toe 'nee' kunt zeggen, sta je sterker.”

''In gesprekken met mijn ambitie- en salesmanager werden mijn ambities duidelijk.''

Na het behalen van haar Vwo-diploma startte Iris met een werk- en leertraject aan Nyenrode Business Universiteit. Binnen zeven jaar rondde ze haar bachelor en master Accountancy af, terwijl ze vier dagen in de week werkte bij een middelgrote accountancykantoor. Toch begon het na een tijdje te kriebelen en was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, buiten het accountancykantoor. Een vriendin wees haar op Agium en het was meteen raak...

Wie lang twijfelt, kiest niet altijd het beste.

Niet alleen jij hebt twijfels over wat er het beste voor jou is. Je studie is bijna afgerond. Meer dan 130 Finance Professionals die (ooit) gestart zijn aan het YAP programma hadden deze twijfels. Wij vroegen een aantal van hen te vertellen over de meest voorkomende twijfels die je hebt tijdens het afronden van je studie.

'Bij Agium lag direct een concreet voorstel voor een opdracht klaar'

Proactief meedenken over de volgende stap in jouw carrière en het aanbieden van volop opleidingsmogelijkheden. Daarmee maakt Agium als werkgever het verschil, vindt Lucas Verkerk. Hij behaalde zijn master Finance & Investments RSM en runde vervolgens samen met zijn vriendin een bed & breakfast. “Toen ik recent besloot dat ik verder wilde groeien binnen finance, kwam ik bij Agium terecht.”

“Vanwege de afwisseling heb ik mijn hart verloren aan de interim-wereld”

Na een tienjarige carrière als accountant, werkt Kitty Veenema nu alweer bijna tien jaar als interim financial. Net toen de coronapandemie de kop opstak, stapte Kitty over om als werkondernemer bij Agium aan de slag te gaan.

''Je wordt hier echt gestimuleerd om je te blijven ontwikkelen''

Haar behoefte aan uitdaging en variërende werkzaamheden vormden de belangrijkste redenen dat Michelle in september 2020 bij Agium aan de slag ging als Young Agium Professional. “Na mijn studie International Business aan de Avans Hogeschool in Breda was ik op zoek naar een plek waar ik tijdens het werk getraind wordt en mijn kennis meteen in de praktijk kan toepassen.”

'Zodra ik uitgeleerd ben, is het tijd voor de volgende opdracht'

Finance Controller Irfaan (25) werkt via Agium bij Total Exotics, een importeur van mango's en avocado's. De eerste periode leerde hij het bedrijf goed kennen, nu is hij volop bezig met verander- en verbetertrajecten. “Als je vriendelijk en direct bent, krijg je veel gedaan."

‘Bij Agium kun je je eigen pad creëren’

Saloemèh Sadegein (37) is een senior professional die precies weet wat ze wil. ”Als Agium’er zie ik mezelf niet als een werknemer, maar meer als een ondernemer. En zo worden we ook behandeld. Je bent zélf verantwoordelijk voor hoe je je carrièrepad wilt vormgeven en bewandelen.”

Finance transformation bestaat niet

Vele CFO’s en consultants zagen voor zich hoe de financiële functie zou transformeren. 15 jaar later praten we nog steeds over het onderwerp. Deze discussie heeft de afgelopen jaren wel een toevoeging gekregen door het woord ‘digital’. Tijdens de kerstperiode, wanneer de gedachten vrij door het hoofd gaan, vroeg ik mij af; “waarom hebben we het hier na 15 jaar nog over?”. Is finance nu wel, niet of half getransformeerd? Of worden we meegezogen in iets wat helemaal niet kan?

Op een vernieuwende wijze naar businesscases kijken: de cruciale rol van de CFO

Het begrip ‘business value’ gaat vandaag de dag véél verder dan het antwoord op de vraag hoeveel een investering in termen van omzet opbrengt. Toch zien we veel organisaties worstelen met manieren om de business value helder te definiëren en formuleren. Een goed uitgewerkte businesscase biedt uitkomst, mits breder ingestoken. Een paradigma shift, waarbinnen – in onze ogen - de CFO een cruciale rol vervult.

De financial van de toekomst vorm je niet langs een meetlat, maar zet je centraal

Het contrast kan zowat niet groter zijn: het vooroordeel ‘saai’ dat vroeger nog weleens op finance werd geplakt, is getransformeerd in een torenhoog verwachtingspatroon. Het bedrijfsleven ziet finance professionals vandaag de dag als supermannen en -vrouwen, die vaardigheden en kennisgebieden vereenzelvigen die mijlenver uit elkaar leggen...

De talentvolle moderne financial is wendbaar en daarmee fit for purpose

We leven in een kennismaatschappij, waarbinnen data een steeds belangrijkere rol spelen. ‘Meten is weten’ wordt ‘meten is winnen’. Niet alleen om het hier en nu in kaart te kunnen brengen, maar ook om te weten wat ons in de toekomst te wachten staat. Met kennis als een hygiënefactor, is vooral wendbaarheid cruciaal, wil je als financial fit for purpose zijn en op die manier waarde toe blijven voegen aan je organisatie.

De resultaten zijn binnen: Finance moet luisteren en leren

Elk jaar publiceert Finance on a Mission, een samenwerking tussen meerdere vooraanstaande financiële instellingen in Nederland, een rapport over de geboekte vooruitgang en de uitdagingen in de financiële sector. Het rapport van dit jaar is mede opgesteld door het team van Agium en we spraken hierover met Robbert van Adrichem, oprichter van het bedrijf. Hij vertelde ons over de verrassingen en leerpunten van het rapport van dit jaar.

Exclusieve samenwerking Agium & The Hague Executive Campus

Ambieer jij een carrière als Project Controller? Samen met opleider The Hague Executive Campus (THEC) maakt Agium het verschil in jouw ontwikkeling. Door de exclusieve samenwerking met THEC biedt Agium jou een tweejarig -in company- Post-HBO programma, geaccrediteerd door Avans plus.

Klantgedreven financials: jullie ontwikkelkansen zijn mijn voornaamste drijfveer

Recent schoof ik aan bij de digitale voorjaarssessie van Finance on Mission, waarbij de menselijke maat binnen finance centraal stond. Wat me vooral is bijgebleven, is dat klantgedreven finance veel meer is dan ‘alleen’ doen wat de klant vraagt. En dat mijn persoonlijke drijfveren daar weer naadloos op aansluiten!

Lean in Finance: de Financial Controller net zo belangrijk als de Business Controller

Vol enthousiasme vertel je op verjaardagen dat je werkzaam bent als Business Controller. Inderdaad, een hele mooie functie, maar we breken in deze blog graag ook een lans voor de Financial Controller. Een positie die qua aanzien nog wel wat terrein kan winnen, maar zonder meer een belangrijke plaats inneemt. De Financial Controller zorgt er immers voor dat de Business Controller in staat is zijn werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.

Klantgedreven financials: jullie ontwikkelkansen zijn mijn voornaamste drijfveer

Recent schoof ik aan bij de digitale voorjaarssessie van Finance on Mission, waarbij de menselijke maat binnen finance centraal stond. Wat me vooral is bijgebleven, is dat klantgedreven finance veel meer is dan ‘alleen’ doen wat de klant vraagt. En dat mijn persoonlijke drijfveren daar weer naadloos op aansluiten!

De verschillen tussen een Business- en Financial Controller

Ondanks het grote aantal overeenkomsten in hun focus op cijfers, verschillen de financial en business controller sterk in waartoe de cijfers worden aangewend.

Kennis zonder kunde is niet zoveel waard

Robbert en Stephan (oprichters Agium) vormen inmiddels twee decennia lang de ‘dubbele vlam’ van hun Agium. Hoe is dat zo gekomen? En hoe kijken ze terug op de HOFAM? Welke ontwikkelingen zien ze in hun vak? En welke adviezen hebben ze voor young financials?

Poll onderzoek: De belangrijkste eigenschappen om een succesvolle finance business partner te zijn

Wat is volgens jou de belangrijkste eigenschappen om een succesvolle finance business partner te zijn?

Anne de Graaf over de samenwerking met Agium

Lees hier hoe Agium de partnerrol innam voor Anne Van De Graaf en haar team van de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Samen zijn we de uitdaging aangegaan om een toekomstbestendige organisatie te creëren in een continu veranderende markt.

‘Terugblik seminar Be the change – met expert Ben Tiggelaar’

Acht succesfactoren voor organisatieverandering

[Poll onderzoek] Wat vinden Finance Professionals belangrijk?

Welk aspect weegt voor jou het zwaarst in een nieuwe functie?

Kies jij voor een financieel generalist of specialist?

De toekomst in finance is aan de generalist, zeker in een tijd van snelle marktveranderingen en (mede door het coronavirus COVID-19) de dreiging van een economische crisis. Of toch niet?

5 carrièretips voor controllers

Het begint allemaal bij de vraag of je het echt wilt. De top is per definitie immers niet voor iedereen weggelegd. Het vergt namelijk inzet en ambitie. Dan volgt vraag twee: hoe pak je zoiets als financial aan?

Veerkrachtig en wendbaar als een Gazelle

Gisteren vroeg iemand aan Robbert en Stephan of de zesde FD Gazelle Award nog bijzonder voelt en wat de relevantie is van deze onderscheiding. Daar hebben zij die avond over nagedacht tijdens hun hardloopronde...

De toekomst van ons werk

Robotisering met behulp van RPA software zorgt voor een enorme versnelling van dit proces, doordat met behoud van bestaande systemen werkprocessen veel sneller dan tot nu toe mogelijk was, geautomatiseerd kunnen worden. Dit lijkt een bedreiging, of toch een kans?

Blog: Ambitie reis

Waar sta je over drie, vijf of zelfs tien jaar? Dat is best lastig om te bepalen, of toch niet?

Gedeelde lusten en gedeelde lasten

Als je zzp’er wordt, dan kan het je een bepaalde periode financieel erg mee zitten. Maar als je opdracht in november eindigt, kun je ook wel eens 2 maanden zonder werk (en dus inkomen) komen te zitten. Het mooie van het werkondernemersmodel is dat Agium je in mindere tijden verzekert van een basissalaris waarbij ook je sociale voorzieningen doorlopen.

Onafhankelijk meedenken met directies

Als registercontroller denkt Mark mee over de financiële structuur van allerlei bedrijven en ziet zijn baan er dus elke keer anders uit. “Iedere directie worstelt met andere vragen”, legt hij uit. “De ervaring die ik opdoe bij andere werkgevers komt iedere keer weer goed van pas bij nieuwe opdrachtgevers. Ik kijk meer als een buitenstaander met veel ervaringen naar de situatie en kom op die manier steeds met originele oplossingen.”

Een hybride versie van het zzp-schap en vast dienstverband

Agium biedt hét platform om uiteenlopende opdrachten te doen bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast word ik ondersteund in mijn professionele ambitie en geholpen om het ondernemerschap vorm te geven - het Trusted Advisor programma helpt hierbij enorm! Bovendien faciliteert Agium het sparren met mijn collega-werkondernemers.

Met drie tips van ad-hoc klusjes klaren en brandjes blussen naar Continuous Improvement

Het is een beetje het kip-en-ei-probleem: organisaties willen wel continu verbeteren...

Wat is er mogelijk met jouw competenties? Welke organisaties passen bij jou? Ambieer jij een carrière binnen een vaste omgeving of hecht je meer waarde aan dynamische omgeving met meerdere opdrachten op jaarbasis?
Vanuit Agium adviseren wij jou persoonlijk en bieden we uiteenlopende loopbaanmogelijkheden binnen Finance.

Laat je gegevens achter