Vlak na zijn studie econometrie kwam Oscar Schyns in contact met Agium Digital. Hij was op zoek naar een baan als Robotic Process Automation (RPA) developer. Nu drie jaar later, stuurt hij bij verschillende bedrijven RPA projecten aan. In dit artikel vertelt Oscar over zijn opdrachten, groei en ambities.

Leer te luisteren en te begrijpen wat de klant echt wilt

Net startend in zijn nieuwe functie krijgt Oscar bij een van zijn eerste opdrachten de kans om RPA veelvuldig toe te passen. “De opdrachtgever was net gestart met een nieuw programma en wilde zoveel mogelijk processen automatiseren. Om dit zo efficiënt mogelijk in te richten, hebben we ‘bouwblokken’ gecreëerd. Blokken waarbij je de code snel kan kopiëren en bij andere klanten direct kan toevoegen. Niet alleen zorgde dit voor snelheid, maar zo maakten we ons proces gelijk toekomstbestendig. Dat merkten we vooral tijdens onze tweewekelijkse meetings met de klant. Het aantal acties dat we op konden lossen, nam echt explosief toe.”

“Ook hebben we geleerd om niet alleen de vooruit gestippelde weg te volgen, maar ook om onze strategie en workflows eens in de zoveel tijd te herbekijken. Tijdens deze opdracht leerde ik dat het belangrijk is om te luisteren en te begrijpen wat de klant echt wilt”, vervolgt Oscar.

Oscar: “Oplossingsgericht denken, creativiteit en sociale vaardigheden zijn belangrijk. Vooral met die laatste kun je ver komen.”

Snelle groei en realisatie van ambities

Door zijn aanpak kreeg hij al snel het vertrouwen om meer projecten te leiden. Verschillende opdrachten volgden. “Het leuke is dat ik nu developers aanstuur en klantcontact onderhoud. Samen met de organisatie en developers vanuit Agium, bespreken we welke processen we kunnen automatiseren. Sommige bedrijven weten heel goed welke processen dat moeten zijn. Andere bedrijven zijn nog wat meer op zoek. Dan ga je alle processen langs en maak je samen een keuze.”

“Aan de ene kant zal de doelgroep niet eens merken dat je de processen hebt geautomatiseerd. Maar je vergroot met RPA wel

echt het werkplezier van veel werknemers. Bovendien bespaar je tijd en geld. Daar wordt de klant wel echt blij van.”

“Het leuke aan deze rol vind ik dat ik snel de kans kreeg om managementtaken en klantgerichte kwaliteiten op te bouwen. Vooral als je net afgestudeerd of gestart bent én iets van IT ervaring of affiniteit hebt, maak je een snelle leercurve door. Een unieke kans om op de arbeidsmarkt te starten”, besluit hij.

Ben jij onze nieuwe teamleider RPA?

Wil jij net als Oscar ook zo’n uitdagende baan waarbij je jouw development skills kunt inzetten én leert om projecten aan te sturen?

Bekijk dan gauw onderstaande vacatures en kom met ons in contact!

Meer weten?

Kom eens een kop koffie drinken om te kijken of dit wat voor jou is!

Wim Verheij

Directeur Agium Digital
+31 (0)6 2040 3787