Financial storytelling
‘Driver based budgeting, forecasting & dashboarding’
Financial storytelling is een belangrijke, zo niet dé belangrijkste, skill voor finance & control!
Cijfers vertellen nauwelijks een verhaal en grafieken c.q. visuals geven een beeld. Beiden zijn onderhevig aan interpretatie vanuit een persoonlijke context. De vraag blijft – laten we hiermee echt zien of we de dingen goed doen, de juiste dingen doen, we aan onze doelstellingen werken en of we die ook gaan bereiken.
Het gaat dus om de juiste informatie te delen en het verhaal hieromheen. Het gaat steeds minder om het verleden en het hier en nu. Steeds meer gaat het om de toekomst.
Wat kan en moet finance & control hier wel en niet in betekenen. Wat en hoe breng je nu als finance & control als het niet gaat om het (financiële) jaarplan, maar om de koers van de organisatie of business unit.
Hoe zorg je voor een goede aansluiting tussen enerzijds budgetten, forecasts en dashboards en anderzijds waar het in de business echt om draait.
Met andere woorden; wanneer zegt een budget, forecast, dashboard nu echt waar de organisatie ten aanzien van business ambities en doelstellingen staat?
Programma
  • Wat is nodig om het juiste verhaal te kunnen brengen?
  • Hoe maak je er een verhaal van?
  • Hoe breng je het verhaal?
  • Data gedreven & driver based werken en sturen.
  • De juiste indicatoren en drivers die aansluiten bij waar het in de business om gaat. Hoe gaat dat en hoe kom je er?
  • De wisselwerking tussen budget, forecast, dashboard en storytelling.
  • De relatie, overeenkomsten en verschillen met business intelligence en data analytics.
  • Tooling.
Trainer
Wim Verheij -Directeur/Partner Agium Digital- heeft tientallen organisaties geholpen bij onder andere het introduceren en verder uitbouwen van Robotic Process Automation en vele robots gebouwd. Wim (voorheen o.a. KPMG, Finace en Centric) neemt je vanuit zijn dagelijkse praktijk graag mee op de digitale ontdekkingsreis.
Graag ontmoeten wij jou op 19 april a.s. om 16.30 uur op het kantoor van Agium in Delft. Je kunt gemakkelijk en gratis parkeren naast het gebouw.
De masterclass start om 17 uur en je kunt rekening houden met de afsluiting rond 19.30 uur. Uiteraard wordt er in de pauze voor een hapje en een drankje gezorgd.

Aanmeldformulier