Masterclasses, inspiratiesessies en workshops

Wil je ontdekken hoe het is om onderdeel van de Agium tribe te zijn? Laat je dan inspireren door onze events! Met onze veelzijdige (offline en online) masterclasses, seminars, inspiratiesessies en workshops stelt Agium finance professionals in staat om actuele kennis op te doen en relevante inzichten te ontwikkelen.
Agium is bovendien dé ontmoetingsplaats voor talent in en rondom het financiële vakgebied: opdrachtgevers, werknemers en zelfstandige professionals.
Onze events geven je werk nog meer betekenis en helpen je om je ambities te realiseren!
Wil jij ook het verschil maken? Je bent welkom op onze events!

Masterclass 'De competentie paradox'

Jaren zochten we het schaap met de vijf poten; financials die de hard- en softskills van het vak onder de knie hadden. Nu de technologie en inzet van data steeds belangrijker wordt, vragen we weer een nieuwe set skills van onze mensen. Is alles wat we zoeken nog wel mogelijk of gaat het profiel van de financial nu echt veranderen en gaan we op andere competenties zoeken. In deze sessie gaan we met elkaar in gesprek over wat we nu zoeken nog wel echt nodig is. Hoe kijken CFO’s tegen hun teams aan? Welke competenties missen we en hoe kunnen we dit opvangen?

CFO Day ‘The Invisible Hand’

Wie kent hem niet? The Invisible Hand. Volgens de Schotse filosoof Adam Smith is de onzichtbare hand, de magische zelfregulering van de vrije markt, de enige weg naar duurzame collectieve welvaart en groei. Welke grote stempel heeft het idee van de ‘Invisible Hand’ gedrukt op ons economisch denken?

Masterclass 'Continuous Improvement'

‘De kunst om de organisatie in beweging te brengen en dat continue verbeteren de standaard wordt’ Fouten of afwijkingen wil je juist zoveel mogelijk zichtbaar maken, zodat er iets aan gedaan kan worden. Als je in staat bent goed te luisteren naar medewerkers en daadwerkelijk opvolging kunt geven aan de ideeën die zij aandragen, kun je spreken van een mindset die hoort bij continuous improvement.

CFO Top ‘Dynamics in the Boardroom’

Moeten we anders met elkaar samenwerken? De klassieke Weberiaanse organisatie is functioneel ingedeeld en gericht op checks & balances. In de huidige wereld is snelheid cruciaal, maar uit de bocht vliegen nog steeds uit den boze. Daarom moeten we anders samenwerken. Je wordt uitgedaagd om met jouw peers binnen finance, maar ook met CEO, CHRO, CIO en Commissarissen van andere organisaties in gesprek te gaan.

CFO Top ‘Challenge the Status Quo’

Het vriendelijke verzoek is om jezelf tijdens deze 3e CFO Top van 2022 open te stellen en je te laten uitdagen door de CFO van morgen en organisaties die buiten de gebaande paden durven te gaan. Challenging the Status Quo door 20 young talent uit te nodigen en hun kijk en ervaringen te delen. Komen we erachter of herkennen we wat de ander zegt? Laat je uitdagen door de mogelijke opvolgers.

Leadership in Finance Summit ‘Team Dynamics’

Tijdens het komende Leadership in Finance Summit kiezen we juist voor een people focused thema in plaats van een crisis management thema, namelijk Team Dynamics. Wanneer is een team succesvol? Waarom is het ene team een geoliede machine en welke leiderschapsstijl werkt het beste?